Gode råd om hvordan du sparer penge i skatIndbetal din restskat nu!
Hvis har betalt for lidt i skat er det en god ide at indbetale før 31/12. Betal senest 31. december (dog senest sidste bankdag) - så undgår du helt at betale renter. Hvis du betaler senest 1. juli skal du betale rente af beløbet fra 1. januar til den dag, du betaler. Efter 1. juli skal du både betale renter - og et procenttillæg.

Håndværkerfradrag
For at opnå fradrag for f.eks. forbedringsudgifter foretaget på din ejendom skal du indtaste beløbet via tastselv inden udgangen af februar 2012 - gør det hellere i dag så det ikke glemmes!

Indbetal ekstra på pension
Slip for hele eller dele af topskatten. Men husk at med skattereformen er der indført begrænsninger for fradrag på ratepensionsindbetalinger i 2011 og frem på 100.000 kr (eksklusive arbejdsmarkedsbidrag). Beløb over 100.000 kr. er kun fradragsberettiget, hvis der indbetales på en livrente.

Fradrag som selvstændig
Betal op til 30% af overskuddet i din virksomhed ind på en pension med fuldt fradrag.

Køb firmabilen senest 31/12
Beskatningen på firmabiler er i de første 3 år på 25% af bilens nyvognspris. Efter 3 år er det af en reduceret pris (75% af nyvognsprisen). Hvis man sørger for at indregistrere den nye firmabil senest 31. december i år, vil den allerede i januar måned i skattemæssig henseende blive betragtet som et år gammel.

Giv til velgørenhed
Få fradrag for donationer dog maks.14.500 kr. i 2011 og husk at de første kr. 500 giver ikke fradrag.

Giv gaver til børn eller børnebørn
Du kan give den nære familie, børn og børnebørn op til 58.700 kr. (20.500 kr. til svigerbørn) uden de skal betale skat af beløbet.

Invester i anparter
Få fradrag i topskatten ved at købe anparter - men tænk dig godt om, inden du siger OK. Det bør ikke være fradraget der afgør om du skal investere.

Sælg evt. tabsgivende aktier
Reducer din udbytteskat. Aktiemarkedet har ikke været godt. De fleste har aktier med tab. Har man modtaget udbytte i året, kan man begrænse skattebetalingen ved at sælge ud af nogle af de aktier, der er faldet i kurs.

Bruttolønstrækordning
Er du så heldig at få personalegoder hos din arbejdsgiver kan det være en fordel at aftale en bruttolønstrækordning.