Vallåsen

Et fint område til endagsture fra SjællandVallåsen ligger på nordsiden af Hallandsåsen. Lige på grænsen mellem Halland og Skåne. Afstanden er 68 km fra Helsingborg og 110 km fra København.

Vallåsen er ikke et skiområde man vælger at tilbringe en hel ferie i, men fint til endagsture. Kom på en hverdag – weekenden er hårdt belastet på grund af den meget korte afstand til Danmark!

Det er et fint sted til en familie- eller firmaudflugt eller træning, inden den rigtige skitur. Der er en hæderlig restaurant samt 2 gode steder (shelters) hvor det er muligt at grille medbragte pølser osv. Der er gratis brænde.

Ni nedfarter: Fra meget let til middelsvær


Vallåsen har:
- 3 grønne nedfarter (meget lette)
- 5 blå nedfarter (lette)
- 1 rød nedfart (middelsvær).
Der er i ca. 5 km nedfart.

Alle nedfarter har snekanoner og er delvis oplyst om aftenen.
Lifte
Vallåsen har 2 stolelifte (den ene er en ekspreslift) og tre træklifte. Liftkapaciteten er ca. 7200 personer pr. time. For børnene er der en kort børnelift.

Faldhøjde
Største faldhøjde er 145 meter. Længste nedfart ca. 1.260 meter.

Udlejning af skiudstyr
Vallåsen har udlejning af ski og skiudstyr, butik med salg af ski, snowboards, handsker, skibriller m.v. Det er ikke helt billigt at leje (i februar 2009 ca. 545 Skr. for ski/støvler og hjelm)

Langrend
Hvis der er tilstrækkelig natursne i terrænet (20-30 cm) bliver der lavet ca. fem km langrendsspor på Hallandsåsen. Der er dog ingen belysning så sporet kan kun bruges i dagtimerne.

Kørselsvejledning fra København via Helsingør
Retning nord E47 E55 mod Helsingør. Færge med HH eller Scandlines til Helsingborg. Følg skilte mod E4 E6 i retning nord mod Göteborg. Kør fra ved trafikplads Östra Karup, Vej 115 Båstad Våxtorp. Følg skiltene i Våxtorp mod Skidanläggningar.